Siapa Perlukan Omega Guard?


🌸Ibu Hamil
• Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
• Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
• Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
• Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

🌸Ibu Menyusu
• Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
• Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

🌸Kanak-kanak
•Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
• Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
• Memperkuat sistem imunisasi badan

🌸Mereka yang mengalami masalah berat badan
•Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

🌸Sering dilanda masalah kesihatan
• Batuk berkahak, selesema berterusan
Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
Sakit Stroke

Cameron Highland - Tempat Wajib Pergi

1. BOH Tea Plantation
Siapa peminat setia filem Ombak Rindu confirm tahu n akan berangan2 nak ke sini. Jalan nak naik ke atas ni pusing2 n sempit.
So Reen suggest awak naik awal tau. Kalau dah ke tengah hari macam tu kadang2 siap boleh stuck jalan. Sebab jalannya sesuai untuk 1 kereta je sebenarnya.
View ladang teh kat sini memang A laa. Rasa tenang je tengok sekeliling hijau2 gitu.. Then ada satu spot on the way naik or turun tu boleh stop tau.. Kat situ siap ada anak sungai.. Cantik sangat nak ambil gambar kat situ.. Kalau dapat time langit cerah tengah biru n awan kepul2 lagi cantik gambar.

2. Strawberry Farm
Sekarang ni dah ada banyak sangat Strawberry Farm kat CH ni.. So boleh je nak melawat yang mana2..
#BabyZAR paling happy.. mummy sibuk petik dia bz makan..


Untuk yang nak pengalaman petik strawberry pon boleh tau. Kebanyakannya akan charge harga mengikut KG ye.. Range sekilo rm25 – rm45.. Boleh laa posing2 gaya pekebun modern kat situ..

3. Kea Farm, Brinchang

CH sememangnya terkenal dengan hasil tanamannya yang segar bugar.. So inilah tempat paling sesuai buat awak yang nak shopping sayur2 fresh dari ladang.. Harga semuanya sangat berpatutan n lebih murah daripada beli di kl.

4. Time Tunnel Museum

Time Tunnel ni sebuah muzium tau.. Takde laa besar mana tapi menarik sangat. Penuh dengan barang2 antik yang penuh dengan nostalgia mengusik jiwa. Awak boleh posing2 ambil gambar ala2 berada di zaman dolu2.

5. Cactus Point
Peminat2 cactus bolehlah ke sini. Macam2 jenis cactus dari yang kecil sampailah yang tinggi lampai. Boleh pilih ikut suka hati. Harga semuanya bergantung pada saiz dan jenis ya.
Cactus ni antara tanaman yang senang nak jaga. Siram air pon jarang2… so awak yang suka nak hias rumah atau meja opis tu tp takde banyak masa sesuai sangat laa beli cactus. Reen tiap kali pergi konpem memborong

6. Bee Farm

Salah satu Bee Farm yang popular di CH ialah Ee Feng Gu Bee Farm. Kalau dari Tanah Rata kena terus lagi lepas daripada Kea Farm. Bee farm ni sebelah kanan jalan n berhampiran simpang naik BOH Tea Plantation sebelah kiri. Jangan risau senang je nak cari, insyaallah tak terlepas punya..
Kat sini boleh laa nak tengok cara mereka ternak lebah utk menghasilkan madu yang berkualiti. Dalam area ni juga ada tempat makan dan play area kanak2.
Sebelum gerak jangan lupa beli sebalang dua madu asli tau. Yang paling kita suka yg ada honeycomb dia sekali. Sedap sangat dapat kunyah2 sambil hisap madu. Yummy sangattt..

7. Lavendar Farm
Ini antara tarikan baru di CH. Baru je buka tahun 2013. So siapa minat sangat dengan lavendar macam kita wajib singgah sini tau. Lavendar farm ni kena turun lagi ke arah simpang pulai boleh nampak sebelah kiri.
Surroundings dia cantik sangat. Ada juga produk2 yang diperbuat drpd lavendar dijual di sini. Contohnya sabun, minyak wangi, pewangi kereta, cream muka n banyak lagi semuanya berasakan lavendar tau.
Then yang kita suka kat sini boleh petik bunga daisy sendiri… Sekuntum rm2, 6 kuntum rm10.. Suka sangat..
Ok ini antara beberapa tempat yang kita wajibkan pergi kalau ke Cameron Highland.

Jemput Baca: Cameron Highland - Sebelum Pergi


Contact Us:

Nak FREE Consultation ke, nak order supplement shaklee ke, nak sembang2 ke boleh laa contact kakreen ya..

Cameron Highlands - Sebelum Pergi


👉🏼image credit to en Google

Asslaammualaikum wbt.. Walaupun dah nak setahun berlalu.. Kakreen nak share pengalaman bercuti ke Cameron Highland ni.. Mana laa tau kan.. Boleh dibuat panduan pada readers yang lain.. 😉
MACAM MANA NAK KE SANA? 
Dari KL ada few ways nak naik Cameron Highland ni..
  • Bas - Boleh ambil bas dari Pudu Sentral (used to be PUDURAYA). Ada few bus company yang beroperasi dari sini macam UNITITI EXPRESS, SWARNA BUMI, BILLION STARS. Boleh pilih nak depart seawal 8.30am setiap hari. Paling lewat yang ada reen jumpa pukul 4.00pm. Tambang rm35 seorang akan terus sampai ke terminal di Tanah Rata, Cameron Highland
  • Teksi - Satu lagi cara untuk ke Cameron Highland adalah dengan menaiki Teksi. Selalunya boleh ambil dari Pudu Sentral. Tambang dalam rm350 sehala gitu. Tak berapa konpem plak kalau dah naik harga. Kalau share2 4 orang gitu ok la kot kan.

Lecithin Shaklee - Keistimewaan & Manfaat



Istimewanya LECITHIN Shaklee:
Diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMo, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu

Manfaat Utama Lecithin:
  • Menyerap vitamin yang larut-lemak - Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut-lemak.
  • Melindungi Hati - Menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati
  • Pemecahan lemak dan kolesterol Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salurdarah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid didalam tubuh.
  • Pelangsingan - Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
  • Mencantikkan otot dan kulit - Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.
  • Memperbaiki alergi - Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung didalam salurdarah, seterusnya mempertingkatkan alergi spt penyakit kulit dermatitis, demam alergi.
  • Menghalang kejadian batu karang - 90% dari batu karang terjadi dari kolesterol, lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stres - Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa day ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin
  • Menghalang tekanan darah tinggi Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah
  • Memperbaiki prostat lelaki - Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.
  • Meringankan sembelit - Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin didalam usus
  • Bantu melegakan Bengkak Susu - Lecithin dapat membantu meredakan bengkak susu bagi ibu2 meyusu.

New Contact Number..!!!

Boleh whatsapp kakreen di number yang baru ni ya.. 📲+60173877705