Collagen Powder Shaklee - Kesan Ke Atas Badan

Bila cerita tentang collagen mesti ramai yang terbayang kulit putih gebu, tegang, nampak muda, berseri bak puteri.. betul tak?? Baik mengaku cepat. 🙋🏻

 

Tapi sebenarnya banyak sangat kesan dan manfaat collagen untuk badan kita ni tau..

🌱Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
🌱Memelihara kelembapan kulit
🌱Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
🌱Menguatkan otot dan tulang
🌱Membantu hati dalam proses detoksifikasi (buang toksin)
🌱Memelihara kelenturan sendi
🌱Mengurangkan keradangan (inflammation)
🌱Memberi tenaga
🌱Membantu pola tidur
🌱Memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

Nak tahu lebih lanjut tentang Collagen Shaklee boleh laa whatsapp kakreen ya.. nanti boleh laa kita borak panjang lebar lagi.. 😉

 

Hotel Arissa, Melaka

Assalammualaikum wbt & Hye..🙋🏻

Today kakreen nak review on Hotel Arissa yang kakreen stay hari tu. Since masa weekend yang kakreen plan nak pergi tu cuti sekolah dah start. Sengaja kakreen cari hotel yang jauh sikit dari area town yang hot n spicy tu.. Kalau area Dataran Pahlawan, Kota Merah, Mahkota Parade, Jonker Walk, Hard Rock Cafe, Taming Sari tu confirm jam sangat mengikut pengalaman yang lepas2.

Location
Hotel Arissa ni kakreen jumpa pon secara kebetulan masa duk kalut last minit cari hotel seminggu sebelum nak pergi. Tengah browse Booking.com tu cari yang luar kawasan hot spot tapi still tak berapa jauh nak ke mana2.. jumpa laa Hotel Arissa ni.

Kalau tengok map ni Hotel Arissa ni berdekatan juga dengan tempat2 menarik di Melaka.

DAri Hotel Arissa nak berjalan je ke Jonker Walk dalam 15-20 mins je

Tak jauh dari Hotel Arissa, Kuih Keria Antarabangsa yang famous tu.

Nak ke Muzium Kapal Selam dan Pantai Klebang pon dekat..
Lobi Hotel Arissa
Masa kakreen check in tu Hotel Arissa ni baru je 2 bulan lebih je beroperasi ikut cakap staff kat situ.. Yang buat kakreen jatuh chenta nak duduk situ sebab utama LOBI dia.. 
Suka sangat dengan design lobi Hotel Arissa ni yang modern tapi masih ada ciri2 klasik.

BabyZAR depan kaunter Hotel Arissa
theZARfamily di area lobi

Mummy & BabyZAR di lobi
Di lobi disediakan air dan biscuits untuk tetamu. BabyZAR suka sangat lalu lobi ambil biskut butang tu..

Menariks sangat kan area lobi Hotel Arissa ni. Siapa yang minat selfie, wefie, groupfie sure akan banyak habiskan masa kat lobi ni.. macam2 gaya korang boleh posing.

Setakat yang kakreen pergi hari tu Hotel Arissa belum ada sediakan service sarapan pagi.. Tapi mungkin akan datang ada rasanya. 

Ada ruang kosong ni, lupa nak tanya untuk apa.. Kakreen rasa ni bakal cafe Hotel Arissa.
 Bilik Hotel
 Ok kita cerita bilik pulak. Bagi kakreen, harga bilik dia amatlah berbaloi baloi.. kakreen dapat harga rm140/malam untuk twin room. Sebabkan check in weekend dan cuti sekolah, kakreen rasa harga tu sangat ok.

 Disebabkan masa check in tu bilik yang ada katil queen tak available, so staff Hotel Arissa ni offer untuk gabungkan 2 katil single untuk kami. Lagi besttt sebab dah jadi lebar macam katil king size dia.. 😬

Katil yang bersih dan selesa


Set Coffee & Tea, Air mineral dan hair dryer


Meja Tulis, TV, Peti Besi


Sabun Mandi, Shampoo, Berus gigi disediakan


Rain Shower. Siap boleh nampak luar plak tu.


Boleh fefeling artis dengan cermin ada lampu tu.


View bilik tingkat 6 menghadap Dataran Hang Tuah.


Shuttle Service
Yang bestnya.. pihak Hotel Arissa ada sediakan Shuttle service ke Jonker Walk tau. So tak payah laa nak meredah jam dan pening kepala cari parking kalau nak ke Jonker Walk. Boleh booking time nak pergi ke Jonker Walk dan balik semula ke Hote Arissa ikut jadual mereka laa. 

Staff Hotel Arissa
Setakat 3 Hari 2 malam kami stay di Hotel Arissa, staff yang kami sempat jumpa semuanya baik2 belaka. Layan je segala request kami selagi boleh. Kakreen mintak nak tukar iron pon diorang layankan je. 

So kakreen highly recommend untuk korang cuba stay di Hotel Arissa ni. Insyallah tak menyesal laa.. 


Contact Details:
Address: No.2, Jalan Pelanduk Putih, 75300 Melaka, Malaysia
Email: reservation@hotelarissa.com.my
Tel: +606 288 0303
Fax: +606 288 0305



Siapa Perlukan Omega Guard?


🌸Ibu Hamil
• Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
• Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
• Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
• Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

🌸Ibu Menyusu
• Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
• Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

🌸Kanak-kanak
•Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
• Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
• Memperkuat sistem imunisasi badan

🌸Mereka yang mengalami masalah berat badan
•Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

🌸Sering dilanda masalah kesihatan
• Batuk berkahak, selesema berterusan
Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
Sakit Stroke

Cameron Highland - Tempat Wajib Pergi

1. BOH Tea Plantation
Siapa peminat setia filem Ombak Rindu confirm tahu n akan berangan2 nak ke sini. Jalan nak naik ke atas ni pusing2 n sempit.
So Reen suggest awak naik awal tau. Kalau dah ke tengah hari macam tu kadang2 siap boleh stuck jalan. Sebab jalannya sesuai untuk 1 kereta je sebenarnya.
View ladang teh kat sini memang A laa. Rasa tenang je tengok sekeliling hijau2 gitu.. Then ada satu spot on the way naik or turun tu boleh stop tau.. Kat situ siap ada anak sungai.. Cantik sangat nak ambil gambar kat situ.. Kalau dapat time langit cerah tengah biru n awan kepul2 lagi cantik gambar.

2. Strawberry Farm
Sekarang ni dah ada banyak sangat Strawberry Farm kat CH ni.. So boleh je nak melawat yang mana2..
#BabyZAR paling happy.. mummy sibuk petik dia bz makan..


Untuk yang nak pengalaman petik strawberry pon boleh tau. Kebanyakannya akan charge harga mengikut KG ye.. Range sekilo rm25 – rm45.. Boleh laa posing2 gaya pekebun modern kat situ..

3. Kea Farm, Brinchang

CH sememangnya terkenal dengan hasil tanamannya yang segar bugar.. So inilah tempat paling sesuai buat awak yang nak shopping sayur2 fresh dari ladang.. Harga semuanya sangat berpatutan n lebih murah daripada beli di kl.

4. Time Tunnel Museum

Time Tunnel ni sebuah muzium tau.. Takde laa besar mana tapi menarik sangat. Penuh dengan barang2 antik yang penuh dengan nostalgia mengusik jiwa. Awak boleh posing2 ambil gambar ala2 berada di zaman dolu2.

5. Cactus Point
Peminat2 cactus bolehlah ke sini. Macam2 jenis cactus dari yang kecil sampailah yang tinggi lampai. Boleh pilih ikut suka hati. Harga semuanya bergantung pada saiz dan jenis ya.
Cactus ni antara tanaman yang senang nak jaga. Siram air pon jarang2… so awak yang suka nak hias rumah atau meja opis tu tp takde banyak masa sesuai sangat laa beli cactus. Reen tiap kali pergi konpem memborong

6. Bee Farm

Salah satu Bee Farm yang popular di CH ialah Ee Feng Gu Bee Farm. Kalau dari Tanah Rata kena terus lagi lepas daripada Kea Farm. Bee farm ni sebelah kanan jalan n berhampiran simpang naik BOH Tea Plantation sebelah kiri. Jangan risau senang je nak cari, insyaallah tak terlepas punya..
Kat sini boleh laa nak tengok cara mereka ternak lebah utk menghasilkan madu yang berkualiti. Dalam area ni juga ada tempat makan dan play area kanak2.
Sebelum gerak jangan lupa beli sebalang dua madu asli tau. Yang paling kita suka yg ada honeycomb dia sekali. Sedap sangat dapat kunyah2 sambil hisap madu. Yummy sangattt..

7. Lavendar Farm
Ini antara tarikan baru di CH. Baru je buka tahun 2013. So siapa minat sangat dengan lavendar macam kita wajib singgah sini tau. Lavendar farm ni kena turun lagi ke arah simpang pulai boleh nampak sebelah kiri.
Surroundings dia cantik sangat. Ada juga produk2 yang diperbuat drpd lavendar dijual di sini. Contohnya sabun, minyak wangi, pewangi kereta, cream muka n banyak lagi semuanya berasakan lavendar tau.
Then yang kita suka kat sini boleh petik bunga daisy sendiri… Sekuntum rm2, 6 kuntum rm10.. Suka sangat..
Ok ini antara beberapa tempat yang kita wajibkan pergi kalau ke Cameron Highland.

Jemput Baca: Cameron Highland - Sebelum Pergi


Contact Us:

Nak FREE Consultation ke, nak order supplement shaklee ke, nak sembang2 ke boleh laa contact kakreen ya..

Cameron Highlands - Sebelum Pergi


👉🏼image credit to en Google

Asslaammualaikum wbt.. Walaupun dah nak setahun berlalu.. Kakreen nak share pengalaman bercuti ke Cameron Highland ni.. Mana laa tau kan.. Boleh dibuat panduan pada readers yang lain.. 😉
MACAM MANA NAK KE SANA? 
Dari KL ada few ways nak naik Cameron Highland ni..
  • Bas - Boleh ambil bas dari Pudu Sentral (used to be PUDURAYA). Ada few bus company yang beroperasi dari sini macam UNITITI EXPRESS, SWARNA BUMI, BILLION STARS. Boleh pilih nak depart seawal 8.30am setiap hari. Paling lewat yang ada reen jumpa pukul 4.00pm. Tambang rm35 seorang akan terus sampai ke terminal di Tanah Rata, Cameron Highland
  • Teksi - Satu lagi cara untuk ke Cameron Highland adalah dengan menaiki Teksi. Selalunya boleh ambil dari Pudu Sentral. Tambang dalam rm350 sehala gitu. Tak berapa konpem plak kalau dah naik harga. Kalau share2 4 orang gitu ok la kot kan.

Lecithin Shaklee - Keistimewaan & Manfaat



Istimewanya LECITHIN Shaklee:
Diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMo, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu

Manfaat Utama Lecithin:
  • Menyerap vitamin yang larut-lemak - Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut-lemak.
  • Melindungi Hati - Menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati
  • Pemecahan lemak dan kolesterol Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salurdarah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid didalam tubuh.
  • Pelangsingan - Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
  • Mencantikkan otot dan kulit - Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.
  • Memperbaiki alergi - Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung didalam salurdarah, seterusnya mempertingkatkan alergi spt penyakit kulit dermatitis, demam alergi.
  • Menghalang kejadian batu karang - 90% dari batu karang terjadi dari kolesterol, lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stres - Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa day ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin
  • Menghalang tekanan darah tinggi Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah
  • Memperbaiki prostat lelaki - Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.
  • Meringankan sembelit - Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin didalam usus
  • Bantu melegakan Bengkak Susu - Lecithin dapat membantu meredakan bengkak susu bagi ibu2 meyusu.

New Contact Number..!!!

Boleh whatsapp kakreen di number yang baru ni ya.. 📲+60173877705

Testimoni Vitamin C


Tu dia... Kak ipar reen sendiri dah bersuara ni.. Best ke Best Vitamin C ni.. sampai client² dia tak percaya umur dah 40...!!

Dah cakap dah Vitamin C shaklee ni bukan je untuk kesihatan.. Awet muda pon dapat tau... Rugi laa siapa tak amalkan..

Cepatlah whatsapp reen.. harga promo je nak kasi kat semua ni...

Pengguna Tegar ESP
- Kakreen -


Herbal Blend - Perbaiki Luka & Hilangkan Parut



[ Kisah Benar ]

Terjadi bila mummy yang terror sangat masak ni jarinya terkena minyak panas.. padahal nak goreng telur je pon.. hahahaha.. saya budak baru belajar masak..

Sebelum naik gelembung air tu memang pedih yang amat rasa.. Terus reen sapu krim Herbal Blend ni.. lega sikit rasa sejuk² gitu.. Bila dah tercabut kulit tu lg laa pedihnya.. nyut nyut je rasa..

Now dah makin elok sangat dah nampaknya.. Kulit dah cerah rata n insyaallah tak akan tinggalkan parut..

sebab tu laa reen akan make sure cream ni sentiasa ada dalam beg.. Krim ni sangat multipurpose tau, baby ruam boleh pakai, kena gigit nyamuk or gatal² boleh, nak hilangkan parut pon boleh, kalau demam boleh bantu turunkan suhu badan..

Penasihat Shaklee Awak..
Reen Rafique - 0162214776

ViViX si Tonik Ajaib Shaklee



Sempena Promo ViViX bulan ni reen nak bagi pada 2 customer bertuah ViViX pada harga yang super rendah..


ViViX sangat sesuai untuk..

• Pesakit Kencing Manis

• Pesakit Jantung

• Pesakit Kanser

• Kecantikan Kulit

• Turunkan Berat Badan

• Pesakit Gout


So whatsapp kakreen laju² untuk rebut Harga Promo Super Murah ni..

Rahsia Kandungan ESP



• THIAMIN ni laa yang buat kita rasa BERTENAGA n buat MOOD Ceria sentiasa. Thiamin juga dapat buat TIDUR kita lebih LENA. Lagi satu tingkatkan daya ingatan..

• RIBOFLAVIN ni plak keje dia bab² MENCANTIKKAN kulit.. Bantu masalah MIGRAINE. Yang paling PENTING dapat tingkatkan kadar METABOLISME. Bagus utk yang nak KURUS selim melim tu.

• CALCIUM sudah tentunya penting untuk TULANG & GIGI.. Eh bukan tu je.. Calcium juga bantu turunkan tekanan darah tinggi.

• VITAMIN B6 ni penting utk gadis2 n ibu hamil plak.. Kalau ada masalah PMS n Morning Sickness tu mmg vitamin B6 ni memainkan peranan penting utk kurangkan simptom..

• NIACIN boleh buat apa plak? Bagi yg selalu stress n depress tu Niacin ni kasi muka ada senyum semula.. Selain tu bantu kurangkan kadar kolestrol, sihatkan kulit n jaga sistem penghadaman..

• IRON pula sangat penting untuk memastikan darah dan otot menerima oksigen yang secukupnya.. Kalau kurang Zat Besi boleh menyebabkan Anemia.

* Sesuai bagi mereka yang Nak Kurus, Ibu Mengandung, Ibu Menyusu, Ibu Dalam Pantang, Nak Kulit Cantik, Sentiasa Busy & dll.


Whatsapp reen untuk order ESP awak..

Reen Rafique
0162214776

ViViX Pelbagai Manfaat

Mesti tertanya² kan.. Macam mana satu produk boleh membantu untuk kesihatan, Kecantikan, Kesuburan dan Turunkan Berat Badan.. . .

Ini sebab fungsi utama ViViX adalah untuk membaiki dan memelihara sel² dna dalam badan kita. Bila sel² kita ni semua sihat² belaka.. maka sihatlah segala organ² dalaman kita.. Bila yang dalam dah sihat, yang luar pun akan sihat juga..

So jangan terkejut kalau amik ViViX untuk Kesihatan, dengan body makin menawan.. Nak amik untuk kecantikan tapi terpregnant pulak.. 😉

Promo ViViX tinggal 10 hari lagi.. Grab sebotol untuk sendiri dan sebotol lagi untuk yang tersayang..
*ada extra 5% discount tau + Free Membership + Cash Back..













whatsapp reen ya untuk place order..
0162214776

#ShakleeMalaysia #SayaJual #sayajualmurah #sayanakkurus #sayanaksihat #ViViX #sakitjantung #kencingmanis #gout #cantik

Siapa Perlukan Omega Guard Shaklee?

Siapa Perlukan Omega Guard Shaklee? . .
✔ Nak Kurus
✔️ Warga Emas
✔ Pesakit Jantung
✔ Pesakit darah tinggi
✔ Orang yang selalu lupa
✔ Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
✔ Pelajar bagi mencerdaskan otak
✔ Ibu menyusu
✔ Ibu Hamil
✔ Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus


Boleh whatsapp reen untuk info lanjut ya..


Reen Rafique . 016.2214.776

Tips Kurus Dengan ViViX

[ Testimoni ViViX ]

Dengan hanya mengamalkan ViViX.. Dalam masa 2 bulan sahaja BERJAYA TURUNKAN 20kg..!!!!

Bukan je badan makin menawan.. Kesihatan bertambah baik.. Dan perasan tak KULIT pon makin CERAH... BoNuS..!!













• Sila laa whatsapp reen untuk dapatkan hasil dabomb ni... 😉


Reen Rafique
- 0162214776 -

Tips Kekal SIHAT - Musim Panas

[Musim PANAS Melanda Lagi]

Reen harap semua ambil langkah berjaga2 ya.. Moga kita semua diberikan kesihatan yang baik..

Selain daripada tips dalam gambar ni.. 


Reen cadangkan awak ambil supplement seperti Vitamin C untuk menguatkan SISTEM IMUN tubuh, mengelakkan KULIT KERING.. 

juga Performance Drink bagi memastikan badan sentiasa TERHIDRAT dan BERTENAGA.




















🌸 Boleh whatsapp reen untuk penerangan lanjut ya..
📲 Reen Rafique 0162214776