KURUS SECARA SEMULAJADI

Air detox atau infused detox water ni memang amat di gemari oleh mereka yang ingin slimming secara sihat tanpa mengambil sebarang ubat-ubatan yang penuh dengan bahan kimia untuk menguruskan badan. Kalau consume Set Slimming Shaklee takpe tau.. Coz semua bahan natural je..




Bahan yang boleh digunakan untuk buat air detox untuk slimming ni boleh ikut tekak sendiri je. Ada yang guna lemon, orange, halia, serai, strawberry, daun pudina, oren, timun, berry, anggur, epal, kulit kayu manis n macam2 lagi...

Yang paling reen suka.. LEMON, ORANGE, LIMAU NIPIS, EPAL HIJAU.. Yang masam2 ni elok untuk kempiskan perut tau..


Kelebihan air detox

1. Mengukuhkan sistem imun
2. Mengelakkan sembelit
3. menurunkan berat badan
4. Menyeimbangkan pH dan gula dalam darah
5. Meningkatkan tenaga
6. Membersih dan membina semula sel
7. Mencantikkan kulit dan wajah





Cara menyediakan air detox

1. Potong buah-buah mengikut selera anda.
2. Masukkan dalam jag dengan ketulan ais.
3. Tambah air masak penuhkan jag
4. Simpan dalam peti ais semalaman

Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan secara semulajadi, inilah pilihan yang paling tepat. Hanya minum sahaja. Tapi awas!! Bersiap sedialah ke tandas ye...

Selamat mencuba!

=================================================

Nak dapat kesan yang lagi mantop boleh juga consume OMEGA GUARD + HERBLAX..




OMEGA GUARD bertindak untuk membakar lemak2 jahat yang ada dalam badan disamping membekalkan lemak2 baik yang diperlukan tubuh..




HERBLAX bertugas untuk mencuci usus kita secara lembut dan membawa keluar lemak2 yang dah habis dibakar tadi.. (DETOX)

Boleh pm / whatsapp reen untuk dapatkan konsultasi PERCUMA & HARGA TERBAIK untuk sebarang produk..


FB: Reen Rafique
Whatsapp: 016 2214 776


Tahukah Anda: OMEGA-3

"Penganalisis perubatan telah mendapati sesiapa yang mengamalkan pengambilan makanan yang tinggi dengan Omega-3 mempunyai tahap depresi yang rendah."

Dari mana anda boleh dapatkan Omega-3..? 
Secara semulajadi anda boleh mendapatkan Omega-3 daripada makanan seperti telur. 

Tetapi satu hidangan kapsul OMEGA GUARD Shaklee membekalkan Omega-3 bersamaan dengan 28 biji telur.



Whatsapp reen untuk konsultasi PERCUMA..!

FB: Reen Rafique
Whatsapp: 016 2214 776

Herbal Blend Multipurpose Cream

Item WAJIB dalam bag LiL Princess dibawa setiap masa..

Reen memang sangat puas hati laa dengan cream Herbal Blend ni.. Kalau baby dapat ruam kat leher ke.. Ruam pampers ke.. Sapu Herbal Blend sekali dua dah elok dah.. Pastu takde tinggal parut pon..


Lagi satu yang reen pernah cuba pakaikan Herbal Blend masa baby demam.. Sapukan sikit Herbal Blend dekat ketiak dan tengkuk bbay.. Alhamdulillah suhu cepat turun semula..


Mummy dia pon tumpang pakai Herbal Blend ni sekali.. Kalau kena gatal2 or gigit nyamuk ke.. Tetiba naik jerawat ke pon boleh sapu Herbal Blend.. Nanti takde laa berparut.. πŸ˜„

Paling best cream Herbal Blend ni dari bahan semula jadi.. So sangat selamat digunakan satu family.. 😍

FB: Reen Rafique 
Whatsapp: 016 2214 776


Tahukah Anda: KURMA



Dalam segmen Tahukah Anda ni reen akan berkongsi tentang Tips2 kesihatan..

Ok untuk yang pertama reen nak kongsikan tentang salah satu makanan sunnah iaitu KURMA

  1. Tahukah anda bahawa orang yang memakan KURMA setiap hari tidak akan didekati jin?
  2. Percayakah anda bahawa ekstrak KURMA dapat mengubati kemandulan wanita?
  3. Tahukah anda bahawa makanan dan ubat paling penting bagi para angkasawan adalah KURMA?
  4. Tahukah anda bahawa buah KURMA lebih sehat daripada kaviar?
  5. Tahukah anda bahawa sabut pokok KURMA adalah pembersih yang paling baik bagi tubuh dan dapat melindunginya dari penyakit-penyakit kulit?
  6. Tahukah anda bahawa apabila KURMA direbus dan diminum seperti teh maka ia dapat menggembirakan hati yang sedih?
  7. ahukah anda bahawa setiap 100 gram KURMA mengandungi 318 kalori, setara dengan 315 kalori yang terkandung dalam setiap 100 gram madu?
  8. Tahukah anda bahawa sebutir KURMA dapat membekalkan anda kalori yang cukup untuk aktiviti seharian dengan penuh semangat?
  9. Tahukah anda bahawa makanan paling baik yang digunakan oleh askar perang adalah KURMA, kerana KURMA dengan kalori, menguatkannya dan menggiatkan kelenjar adrenal sehingga dia menjadi seorang yang berani dan tidak takut akan kematian?
  10. Tahukah anda bahawa ada 1,450 jenis KURMA di seluruh dunia...

===================================================
Ada yang tak lalu nak telan kurma ke? Ada solutionnya.. 

Reen cadangkan consume MIGHTY 3 GEMS.

Sangat sesuai dijadikan SARAPAN PAGI untuk TENAGA BERPANJANGAN, RASA KENYANG YANG LAMA, MEMBEKAL NUTRIENS KEPERLUAN BADAN..

Best kan.. Ada apa dalam set MIGHTY 3 GEMS ni...? 

Haa set ni terdiri daripada ESP, PERFORMANCE DRINK, MEALSHAKES..



Whatsapp untuk dapatkan konsultasi PERCUMA dan HARGA TERBAIK.. πŸ˜‰

FB: Reen Rafique
Whatsapp: 016 2214 776

Kelebihan OMEGA GUARD Shaklee



Ramai yang tahu yang Kelebihan Omega-3 pada tubuh kita. Tapi apa Kelebihan Omega-3 dalam Omega Guard Shaklee yang buatkan ianya menjadi pilihan ramai..

1. Minyak Omega-3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies) 

2. TIDAK dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.  

3. Omega-3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

SIAPA HARUS MINUM ESP SHAKLEE..???


Ramai sebenarnya yang boleh mendapat manfaat daripadameminum ESp ni... Bukan sahaja kaum wanita yang sesuai untuk minum ESP ni.. Yag abang2 pon boleh juga.. Tapi haruslah mengikut jumlah kerperluan tertentu sahaja.. ;)

ENERGIZING SOY PROTEIN ( ESP )



ESP makanan tambahan yang merupakan sumber protein yang baik untuk tubuh kita. Diperbuat daripada protein soya yang berkuliti tinggi, yang diproses pada suhu rendah bagi menjaga kualiti protein dalam kacang soya.

❤️ SET SAHUR RAMADHAN ❤️

Hari ni dah nak masuk 6 Hari Berpuasa bagi umat Islam..

So macam mana rasa..?? Ok ke..?? Harap-harap sihat semuanya...

Experience Reen sepanjang puasa ni yang dah 5 hari ni....

1st Day 
- Sahur minum ESP + Mealshakes + Performance Drink pastu makan ketupat & serunding sikit..
πŸ‘ Sampai petang rasa bertenaga, Tak de pedih2 perut..
πŸ‘ Even menyusukan baby pon tak rasa kering & Alhamdulillah susu still banyak.

2nd Day
- Sahur minum ESP + Mealshakes + Performance Drink pastu makan ketupat & serunding sikit ( Share dengan Hubby..) πŸ˜‰
πŸ‘ Still boleh maintain sampai petang.. Tak terasa sangat pon puasa...
πŸ‘ Baby happy dapat menyusu lebih, mummy maintain tak lesu..

Kawasan COD..!!

Buat customers Reen tersayang semua...


List kawasan COD yang Reen boleh hantar..

Weekdays sekitar..
πŸ‘‰ Aeon Taman Equine
πŸ‘‰ The Atmosphere
πŸ‘‰ Kinrara Uptown

Hujung Minggu...
πŸ‘‰ Aeon Big Ampang
πŸ‘‰ Aeon Big Wangsa Maju
πŸ‘‰ IOI City Mall Putrajaya
πŸ‘‰ Alamanda Putrajaya

Tapi dont worry... Boleh discuss dengan reen kita tengok macam mana yang terbaik.. Insyaallah selagi boleh Reen akan tunaikan..

πŸ“¦ Yang lain-lain seluruh Malaysia Reen boleh pos ya..

Reen Rafique | 016 2214 776
Penasihat Shaklee Anda

ATASI STRESS Dengan B COMPLEX Shaklee

B Complex Shaklee mengandungi 8 Vitamin B iaitu Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Vitamin B12; asid folik dan 100% Biotin.

🌱 Vitamin B1 >  mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan,  menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma

🌱  Vitamin B2 > mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

🌱  Vitamin B3 > mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi. 

[ EMULSI..? BAKAR..? ]


Lagi dekat nak puasa.. Lagi ramai yang nak tahu pasal SET SLIMMING.. Semua nak KURUS, CANTIK, JELITA Hari Raya nanti laa tu.. 😝

Tapi ramai juga yang konpius nak ambil yang mana kan.. Apa beza 2 supplemen ni..? Yang mana satu elok untuk nak kurus..?

Meh reen nak cerita..

LECITHIN ~~> ( EMULSI ) Memecahkan lemak kepada molekul-mulekul kecil supaya mudah dibawa keluar dari badan.. Bila dah jadi molekul kecil tu senang laa nak dikeluarkan masa detox.. ( ALFALFA + HERBLAX untuk DETOX )
Tapi LECITHIN  TIDAK BAKAR lemak-lemak lama yang dah bermastautin dalam badan kita tau..

SISTEM PENGHADAMAN TERGANGGU

Reen baca dekat page Dr Zubaidi... 


Cuba kita check tgk mana tau ada kat diri sendiri or ada family, kawan baik ke kawan tak baik ke yang ada tanda2 ni...


- Badan atau nafas berbau

- Selalu mengalami kembung perut selepas makan 

- Rambut menjadi kering atau gugur 

- Sering tidak puas buang air besar setelah makan

- Kurang selera makan terhadap makanan tertentu

- Mudah sakit kepala setelah mengambil makanan tertentu 

- Rasa kurang bertenaga setelah makan

- Kuku mudah patah

- Mengalami sembelit 

- Mengalami masalah kulit yang kering


😱Tanda-tanda ini berlaku beberapa bulan sebelum penyakit yang lebih teruk seperti gastric ulcer (luka dalam perut), dan kanser usus berlaku. 

...........

Haa kadang2 ada kan org yang kita kenal nafas or badan berbau laa.. Selalu sembelit laa.. Jangan buat tak reti je tau..

Tegur laa diorg cara manja2... Jangan buat dia rasa malu plak.. 


Mana tau itu tanda2 nak dapat penyakit kronik... 😣 


Selain kawal pemakanan, kuantiti kita makan... Boleh juga amalkan supplement yang sesuai... 

Kasi Detox dan cuci bersih usus kita... 


Boleh whatsapp reen utk free consultation on supplemen yang sesuai utk anda ye..

Bertindak segera.. Penyakit tak kenal usia.. 



Reen Rafique | 016 2214 776




SET SLIMMING IBU MENYUSU

"Saya telah menggunakan set slimming shaklee untuk ibu menyusu. Bukan susu badan je bertambah, berat pun boleh turun juga. Susu pekat, lemak2 pun habis luruh dengan OMEGA GUARD. Jatuh cinta sangat dengan Shaklee. 

" Nak tau kenapa Reen dan ibu2 lain ramai yang memilih set bajet slimming/penyusuan shaklee??

❤️ ESP + Alfalfa = Meningkatkan penghasilan susu ibu, sangat membantu untuk ibu yang nak buat stock susu.
❤️ ESP + Alfalfa = Membuatkan susu jadi lebih pekat, hasilnya anak cepat kenyang n kurang meragam.
❤️ ESP + Alfalfa = Breast cepat bengkak susu kalau baby lambat menyusu... Sometimes kena pujuk baby bangun menyusu kalau lama sangat tidur.. 
❤️ ESP + Alfalfa = Mengurangkan berat badan.. Best..!! Sbb esp memberi rasa kenyang lebih lama & alfalfa membantu untuk detox.
❤️ ESP + Alfalfa = Mencantikkan kulit. Kulit jadi halus dan gebu. Bukan kulit mummy je makin glowing, kulit baby pon turut putih bersih dan cantik.. Yang Reen perasan, baby jarang sangat dpt ruam.. ☺️
❤️ ESP + Alfalfa = Membuatkan lebih cergas bertenaga, kurang letih dan mengantuk disiang hari. 
❤️ ESP + Alfalfa = Membantu masalah Keputihan
❤️ ESP + Alfalfa = Bantu masalah rambut gugur selepas bersalin..

*PLUS Omega Guard untuk memecahkan lemak-lemak yang dah berkurun dalam badan. Omega Guard juga ada EPA & DHA yang sangat bagus utk tumbesaran otak bayi.. πŸ‘

PM or Whatsapp reen untuk order / more info ya...

Pencinta Shaklee
Reen Rafique | 016 2214 776





OSTEOPOROSIS


Osteoporosis adalah penyakit tulang sistemik yang ditandai dengan penurunan kualitas dan kepadatan massa tulang, sehingga menyebabkan tulang menjadi rapuh dan risiko patah tulang (WHO 1994).
Gejala osteoporosis sering diabaikan oleh pasien karena tidak ada gejala spesifik. Gejala dapat berupa nyeri pada tulang dan otot, terutama sering terjadi pada punggung.
Patah tulang yang paling umum terjadi di bagian pinggul, tulang belakang, dan pergelangan tangan. Terjadinya patah tulang ini meningkat seiring meningkatnya usia baik pada wanita maupun pria.
Patah tulang belakang dapat berimbas pada beberapa konsekuensi yang cukup serius, antara lain: menurunnya tinggi badan, rasa sakit pada punggung yang menyiksa, dan berubahnya bentuk tulang. Sedangkan patah tulang pinggul, terkadang dibutuhkan operasi lebih lanjut untuk penanganannya.
Kabar baiknya, sekarang ini osteoporosis dapat ditangani dengan kombinasi solusi yang tepat! Penggabungan antara perubahan pola hidup dan pengobatan yang tepat akan menghindarkan Anda dari resiko patah tulang.
Osteoporosis terjadi bila hilangnya massa tulang lebih besar daripada produksinya. Beberapa penyebab Osteoporosis:
1). Primer
    A. Osteoporosis postmenopausal
    Terjadi karena turunnya kadar estrogen, hormon utama pada wanita yang menyebabkan osteoklas ( sel perusak tulang) menjadi lebih aktif dan pembentukan tulang menurun sehingga hilangnya massa tulang berlangsung dengan cepat. Biasanya gejala timbul pada wanita yang berusia di antara 51-75 tahun, tetapi bisa mulai muncul lebih cepat ataupun lebih lambat. Tidak semua wanita memiliki 
    resiko yang sama untuk menderita osteoporosis postmenopausal, wanita kulit putih dan daerah timur lebih mudah menderita penyakit ini daripada wanita kulit hitam.

    B. Osteoporosis senilis
    Merupakan akibat dari kekurangan kalsium yang berhubungan dengan usia dan ketidakseimbangan diantara kecepatan hancurnya tulang dan pembentukan tulang yang baru. Senilis berarti bahwa keadaan ini hanya terjadi pada usia lanjut. Penyakit ini biasanya terjadi pada usia diatas 70 tahun dan
     2 kali lebih sering menyerang wanita. Wanita seringkali menderita osteoporosis senilis dan postmenopausal.
2).Osteoporosis sekunder
    Dialami kurang dari 5% penderita osteoporosis, yang disebabkan oleh keadaan medis lainnya atau oleh obat-obatan. Penyakit ini bisa disebabkan oleh gagal ginjal kronis dan kelainan hormonal (terutama tiroid, paratiroid dan adrenal) dan obat-obatan (misalnya kortikosteroid, barbiturat, anti-kejang dan hormon tiroid yang berlebihan). Pemakaian alkohol yang berlebihan dan merokok bisa memperburuk keadaan ini.
3) Osteoporosis juvenil idiopatik
    Merupakan jenis osteoporosis yang penyebabnya tidak diketahui. Hal ini terjadi pada anak-anak dan dewasa muda yang memiliki kadar dan fungsi hormon yang normal, kadar vitamin yang normal dan tidak memiliki penyebab yang jelas dari rapuhnya tulang
Source : http://www.lawanosteoporosis.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~##################~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
OSTEMATRIX



Ostematrix Shaklee Membekalkan :

1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium  daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.



Untuk order atau info lanjut boleh Whatsapp Reen ya..

Reen Rafique | 016 2214 776

OSTEOARTRITIS

Apakah itu Osteoartritis?

Proses osteoartritis bermula dengan penghausan tulang rawan pada sendi. Tulang rawan berfungsi sebagai kusyen di antara sendi yang membolehkan sendi bergerak lancar. Ia adalah tisu yang tegap, berfungsi untuk menyerap kesan hentakan semasa bergerak dan bersenam.



Apabila tulang rawan menjadi haus dan nipis, ruang antara sendi menjadi sempit. Ini mengakibatkan hujung tulang bergesel di antara satu sama lain. Geselan tulang ini akan menyebabkan sendi menjadi sakit pembentukan tulang baru di hujung tulang menghasilkan pembengkakan sendi.

Mereka yang telah berumur dan mempunyai berat badan yang berlebihan didapati lebih mudah mendapat OA. Kaum wanita berkecenderungan mendapat OA lebih awal dan lebih teruk daripada kaum lelaki, dan di dalam sesetengah kes, OA mungkin menjejaskan seluruh keluarga.

Sendi-Sendi Yang Terlibat
  • Sendi-sendi jari. - Mengakibatkan bonjolan di sendi-sendi hujung jari. Ia lebih kerap di kalangan kaum wanita yang mempunyai penyakit yang sama di kalangan ahli keluarga.
  • Tulang belakang.
  • Sendi-sendi yang terlibat dalam menampung berat badan seperti sendi pinggul, lutut dan kaki.



Faktor Faktor Risiko Osteoartritis
  • Penuaan. - Osteoartritis jarang berlaku di bawah umur 40an. Penyakit ini lebih kerap di kalangan wanita yang berumur 50 tahun ke atas.
  • Obesiti (kegemukan).
  • Penyakit radang sendi yang lain seperti rheumatoid arthritis dan cjangkitan kuman.
  • Kecederaan sendi.
Tanda-Tanda Osteoartritis
  • Sakit pada sendi apabila digunakan atau digerakkan.
  • Ketidakstabilan pada sendi.
  • Pergerakan dan penggunaan sendi yang terhad.
  • Bengkak sendi.
  • Sendi berbunyi apabila digerakkan.



Dalam kes OA lutut, adalah penting untuk mengurangkan bebanan mekanikal ke atas sendi. Penurunan berat badan sangat perlu jika berat badan pesakit berlebihan dan pengukuhan otot (quadriceps strengthening) juga penting untuk merencatkan perkembangan OA lutut. Mendapatkan bantuan daripada pakar fisioterapi yang boleh memberi nasihat mengenai senaman otot dan alat perlindungan untuk lutut adalah berguna.

Kadang-kadang terdapat banyak cecair di dalam sendi. Bila ini berlaku, ia mungkin membantu pesakit sekiranya cecair itu dikeluarkan serta menyuntik sendi berkenaan dengan agen anti-inflamasi seperti triamcinolone. Suntikan-suntikan lain yang telah digunakan untuk OA lutut ialah yang mengandungi asid hyaluronic, (kaedah ini dipanggil viscosupplementation), sejenis bahan yang dikeluarkan secara semulajadi yang di dapati dalam cecair yang memang ada pada sendi. Viscosupplementation boleh melegakan kesakitan mekanikal berkaitan dengan OA lutut dalam sesetengah pesakit. Bagaimanapun rawatan ini terpaksa diulangi bila perlu kerana kesan baiknya tidak tetap.

Apakah Masalah Yang Mungkin Timbul Akibat Osteoartritis
  • Gangguan fungsi sendi akan mengehadkan pergerakan pesakit. Ini mengakibatkan masalah kurang upaya.
  • Kesulitan dalam melakukan aktiviti harian seperti berjalan, bersila, menaiki tangga, mencangkung dan sebagainya.
  • Hilang upaya untuk menjalani kehidupan harian dan terpaksa bergantung kepada orang lain.
  • Tekanan mental dan kemurungan. 

[ Sumber: http://www.drsendiurat.com/osteoartritis/ ]

~~~~~~~######~~~~~~~

JOINT HEALTH SET




Advanced Joint Health Tablet
(i) menyokong keselesaan sendi
(ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
(iii) meningkatkan kesan kusyen



Omega Guard adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. omeg- juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. 





Ostematrix Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang-temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.


Untuk order or info lanjut boleh laa Whatsapp Reen..

Reen Rafique | 016 2214 776




Badan Bagai di Pam- Pam Lepas Makan Set Slimming Shakee..!


BIAR BETUL??? Niat nak cantikkan badan, tapi berat pula bertambah-tambah lepas makan SET SLIMMING SHAKLEE. Memang susah nak percaya... Dah ramai yang guna SET SLIMMING ni boleh kurangkan Berat dan juga Inch Lost..

So macam mana boleh jadi macam ni...?

Set Kurus yang terdiri daripada ESP, Alfafa dan Lecithin.

Jom kita check dulu manfaat dan peranannya dalam proses kuruskan badan.

Alfafa

Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.
Dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.
Kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia

Menyingkirkan lemak dan kolestrol - Kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka panjang akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Alfalfa mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.



Lecithin

Kandungan lecithin adalah terdiri daripada:

Asid Linoleik (essential fatty acid) - amat diperlukan oleh badan. Tapi, badan kita tidak boleh hasilkan sendiri, jadi kita perlu mengambilnya dalam diet harian
kolin - satu komponen neutransmitter
Asetikolina - bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak dan sistem saraf
Inositol - sebagai komponen utama membran/ selaput sel dalam tisu di seluruh badan

**Fungsi utama lecithin adalah untuk memecah lemak
- memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol
- menurunkan total serum cholestrol dan meningkatkan kolestrol baik (HDL)
- membantu kawal paras triglycerides
- membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan - pembuluhan darah
- mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolestrol




ENERGISING SOY PROTEIN (ESP)

ESP merupakan makanan tambahan protein yang berunsurkan kacang soya. 

Ianya merupakan satu - satunya produk dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. 

Kehadiran protein dalam diet akan memberi rasa kenyang berpanjangan. Kekurangan protein akan menyebabkan lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot dan masalah penghadaman.



~~~~~~~~~~~~~~*******~~~~~~~~~~~~~~~
Kalau kita tgk, ketiga product ni sesuai untuk kuruskan badan seperti dalam SET SLIMMING , tetapi macam mana berat badan boleh naik?

Ok soalan seterusnya...

Bagaimana cara pengambilan SET SLIMMING Shaklee..? Mesti ada silap mana-mana ni.. Sebab tu dapat kesan sebaliknya..

Sebab itu anda harus bijak memilih untuk membeli dengan SID yang betul. Hanya mereka yang mampu memberi cadangan cara pemakanan yang betul, dos yang sesuai dan waktu yang terbaik untuk menelan vitamin yang mampu memberikan kesan yang optimum dan bukan sebaliknya.

So untuk nikmati manfaat sebaiknya daripada supplements Shaklee boleh contact Reen dapatkan product dan consultation sepenuh jiwa ya.. 

* Kalau dapatkan product daripada Reen, ada plak kemusykilan tak kira masa boleh je contact tanya Reen.. Haaa service 24hrs lagi.. 😜

Reen Rafique | 016 2214 776

8 RAHSIA BAWANG PUTIH

  • Mengurangkan risiko strok ~ Bawang putih akan merangsang penghasilan nitric oxide pada dinding saluran darah. Ini akan membantu saluran darah untuk mengembang dan seterusnya mengawal tekanan darah dengan baik bagi mengelakkan risiko darah tinggi dan strok.
  • Mengurangkan risiko kanser ~ Bawang putih kaya dengan bahan antioksidan seperti selenium yang membantu mengurangkan free radical di dalam darah. Ini akan mengurangkan risiko seseorang mendapat kanser.
  • Anti bakteria dan antivirus ~ Sejenis bahan Allicin yang terkandung di dalam bawang putih ini bertindak sebagai antivirus dan antibakteria dalam memusnahkan beberapa mikrob. Jadi, ianya amat baik untuk jangkitan perut, jangkitan influenza dan sebagainya.
  • Antiinflamasi ~ Kajian juga menunjukkan bawang putih mempunyai bahan antiinflamasi yang dapat membantu mengurangkan penyakit asma, mengurangkan inflamasi pada arhritis pada sendi seperti rheumatoid atau pun osteoarthritis.
  • Mengandungi banyak iodin ~ Kandungan iodin yang tinggi di dalam bawang putih amat baik untuk pesakit yang menghidap hypertiroid.
  • Membantu sistem pencernaan ~ Bawang putih akan merembeskan gastric acid pada lapisan perut yang akan membantu proses pencernaan di dalam saluran makanan.
  • Meningkatkan sistem imunisasi ~ Terdapat kajian yang mendapati bahawa pengambilan bawang putih sebanyak 2 hingga 3 biji sehari selama tiga minggu akan meningkatkan aktiviti sel darah putih untuk melawan jangkitan dan tumor.
  • Mengurangkan kolesterol dalam tubuh ~ Kandungan Di-sulphide di dalam bawang putih membantu menurunkan nilai kolesterol di dalam saluran darah dan seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung.


*****************
Boleh try supplement dari Shaklee ni.. ;)



PM/Whatsapp Reen to order or nak tau lebih lanjut ya.. 

Penasihat Shaklee Anda
Reen Rafique
0162214776

4 tips kesihatan dari Nabi Muhammad SAW

  •  Nabi melarang umatnya minum berdiri. Ini kerana ternyata secara perubatan, dalam tubuh kita terdapat penapis dipanggil sfringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yg kita minum belum 100% steril untuk di olah oleh badan. Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh sfringer kerana tertutup. Air yg tidak tersaring oleh sfringer terus masuk ke pundi kencing, boleh menyebabkan penyakit batu karang.  
  • Nabi juga melarang meniup air yg panas.. Logiknya kerana terdapat karbon dioksida (CO2) pada udara hembusan tersebut. Jika ditiup ke air maka CO2 itu akan larut didalam air akan menghasilkan cecair bersifat asid, H2CO3 (asam karbonat) yg menyebabkan penyakit jantung dan masaalah perut tidak selesa.
  • Nabi menggalakkan mandi sebelum waktu subuh kerana suhu air pada waktu tersebut dapat membantu membuang lemak-lemak degil dalam badan. 
  • Nabi melarang makan diselang-seli dengan minum air kerana ia menyebabkan banyak udara terperangkap di dalam badan dan menyebabkan badan berangin. 
Sentiasa ada hikmah disebalik larangan dan suruhan Rasulullah SAW. Jadi ikutlah walaupun sedikit, kerana sedikit yang dilakukan secara beristiqamah (berterusan) adalah lebih baik dari banyak tanpa istiqamah.
Wallahua'lam.

ESP...!!!


Dah breakfast...? 

Macam biasa reen bfast dgn ESP dulu.. 

Best tau ESP ni.. Dah laa mengenyangkan.. Bagi energy yg lama plak tu.. Boleh cantikkan kulit lagi...  

Perbezaan ESP dengan soya lain
1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)
2. Ada 9 asid amino yang penting utk fungsi badan
3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
4. 1can 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol utk memelihara kandungan isoflavone
6. Rendah lemak, tanpa kolestrol
7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

Nak pikir2 apa lagi.. Yg 2can tu dah ada tuan empunya.. 1can je tinggal utk di let go..

Pm reen laju2 ye.. Hari ni juga reen boleh poskan.. Kalau dkt COD pon boleh... 


Reen Rafique
0162214776





PERUT BUNCIT...??? Arghhhh....

Tak selesa kan perut buncit ni... πŸ™…πŸ™…πŸ™…

Bagi yg nak cuba kempiskan perut secara natural...
Boleh try HERBLAX ya...

Manfaat HERBLAX
~ Menyingkirkan najis yang tersekat.
~ Merangsang usus utk percepatkan proses pembersihan secara lembut kpd najis yg tersekat.
~ Membantu masalah sembelit.
~ Tindakan pembersihan yg lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakkan usus (natural bowel movement) dan secara langsung membantu masalah sembelit.
~ Mengempiskan perut.
~ Menyokong kesihatan usus.
~ Membantu menyahtoksin badan.
~ HerbLax Shaklee membantu mengurangkan atau memberi rasa kepejalan pada perut. Boleh juga campur air panas, minum macam teh herba.
~ Membantu masalah bau mulut dan bau badan.
~ Mengelakkan kembung perut.
~ Mencegah penyakit kulit.


Reen Rafique
0162214776

M.E.A.L.S.H.A.K.E.S

Kebaikan Meal Shakes Shaklee Terbaik Untuk Anak Anda



MEAL SHAKE SHAKLEE, MEALSHAKE, MENAMBAH BERAT ANAK, MENAMBAH SELERA MAKAN ANAK, USIA SETAHUN BOLEH AMBIL, MAKANAN UNTUK OTAK, NUTRISI UNTUK ANAK, KERAP DEMAM, KURANG BERAT BADAN, KERAP JAUTH SAKIT, ASTHMA, HARGA MEAL SHAKE SHAKLEE




Antara Kebaikan Meal Shake Shakle

πŸ“Œ Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal

πŸ“Œ Menambah selera makan anak-anak

πŸ“Œ Anak tak mudah jatuh sakit

πŸ“Œ Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa

πŸ“Œ Mengatasi masalah sembelit kanak-kanak

πŸ“Œ Sebagai cara untuk menambah berat badan anak

πŸ“Œ Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat

πŸ“Œ Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 

πŸ“Œ Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti

πŸ“Œ Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama

πŸ“Œ Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein.

PROMO BULAN MAY..!!!

Beli 6 FREE 1


Reen Rafique
0162214776

Herbal Blend Multipurpose Cream


Antara KEBAIKAN Herbal Blend Multipurpose Cream..!!

1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga
2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
3. Ubat luka / lecur
4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
(Herbal blend ni sangat natural.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat)
5. Menghilangkan parut
6. Ruam pada baby
7. Sebagai daily lotion

Sape nak kena order dgn Reen laju2 n buat fast payment ye... Takut stock habis lagi di branch...

HOT SELLING ITEM..!!!

Reen Rafique
0162214776





Wajah Jelita utk Hari Bahagia Anda..!!!


Eh tak lama lagi cuti sekolah kan... Sure ramai wat kenduri kawen ni...

Mana bakal2 pengantin yg nak JELITAkan KULIT muka tu..

Meh makan Vita C hari.. Insya'Allah berseri time naik pelamin nanti..

Nak Order silalah pm or whatsapp reen ye..

Reen Rafique
0162214776

Banyak ke MODAL nak bisnes Shaklee ni??

Ada yang tanya Reen banyak ke keluar modal join Shaklee ni? 

Memang ramai yang tak percaya kan bila Reen cakap tak payah modal apa pon.. 

Just pendaftaran RM65 je... Macam biasa laa kan, nak join apa2 memang nak kena register.. RM65 ni pon just cost utk Shaklee preparekan MEMBERKIT utk kita... 

Reen start kuar banyak duit tak? Takde maknanya.. Reen just promote product, dah ada sales baru buat order kat Shaklee.. Tak payah pon nak simpan stock banyak2.. Lagi2 kalau dapat Mentor yang btul2 ajar kita cara bisnes yang btul.. 

RM65 pon Tak Nak kuar dari poket? BOLEH SANGAT.... Meh nak ajar... Senang je.. Cari dulu customer utk beli ESP 6 botol.. Promote je, Confirm ada nak beli, boleh register dgn Shaklee dah.. Boleh dapat apa? 

-FREE MEMBERSHIP -DAPAT MENTOR YANG COOL lagi Cute ;) -DAPAT JOIN GROUP YANG MANTOP..!!! 

So, both ways pon boleh guna nak join Shaklee.. Dah decide boleh contact Reen ye.. 

Reen Rafique+60162214776