Collagen Powder Shaklee - Kesan Ke Atas Badan

Bila cerita tentang collagen mesti ramai yang terbayang kulit putih gebu, tegang, nampak muda, berseri bak puteri.. betul tak?? Baik mengaku cepat. 🙋🏻

 

Tapi sebenarnya banyak sangat kesan dan manfaat collagen untuk badan kita ni tau..

🌱Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
🌱Memelihara kelembapan kulit
🌱Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
🌱Menguatkan otot dan tulang
🌱Membantu hati dalam proses detoksifikasi (buang toksin)
🌱Memelihara kelenturan sendi
🌱Mengurangkan keradangan (inflammation)
🌱Memberi tenaga
🌱Membantu pola tidur
🌱Memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

Nak tahu lebih lanjut tentang Collagen Shaklee boleh laa whatsapp kakreen ya.. nanti boleh laa kita borak panjang lebar lagi.. 😉

 

Hotel Arissa, Melaka

Assalammualaikum wbt & Hye..🙋🏻

Today kakreen nak review on Hotel Arissa yang kakreen stay hari tu. Since masa weekend yang kakreen plan nak pergi tu cuti sekolah dah start. Sengaja kakreen cari hotel yang jauh sikit dari area town yang hot n spicy tu.. Kalau area Dataran Pahlawan, Kota Merah, Mahkota Parade, Jonker Walk, Hard Rock Cafe, Taming Sari tu confirm jam sangat mengikut pengalaman yang lepas2.

Location
Hotel Arissa ni kakreen jumpa pon secara kebetulan masa duk kalut last minit cari hotel seminggu sebelum nak pergi. Tengah browse Booking.com tu cari yang luar kawasan hot spot tapi still tak berapa jauh nak ke mana2.. jumpa laa Hotel Arissa ni.

Kalau tengok map ni Hotel Arissa ni berdekatan juga dengan tempat2 menarik di Melaka.

DAri Hotel Arissa nak berjalan je ke Jonker Walk dalam 15-20 mins je

Tak jauh dari Hotel Arissa, Kuih Keria Antarabangsa yang famous tu.

Nak ke Muzium Kapal Selam dan Pantai Klebang pon dekat..
Lobi Hotel Arissa
Masa kakreen check in tu Hotel Arissa ni baru je 2 bulan lebih je beroperasi ikut cakap staff kat situ.. Yang buat kakreen jatuh chenta nak duduk situ sebab utama LOBI dia.. 
Suka sangat dengan design lobi Hotel Arissa ni yang modern tapi masih ada ciri2 klasik.

BabyZAR depan kaunter Hotel Arissa
theZARfamily di area lobi

Mummy & BabyZAR di lobi
Di lobi disediakan air dan biscuits untuk tetamu. BabyZAR suka sangat lalu lobi ambil biskut butang tu..

Menariks sangat kan area lobi Hotel Arissa ni. Siapa yang minat selfie, wefie, groupfie sure akan banyak habiskan masa kat lobi ni.. macam2 gaya korang boleh posing.

Setakat yang kakreen pergi hari tu Hotel Arissa belum ada sediakan service sarapan pagi.. Tapi mungkin akan datang ada rasanya. 

Ada ruang kosong ni, lupa nak tanya untuk apa.. Kakreen rasa ni bakal cafe Hotel Arissa.
 Bilik Hotel
 Ok kita cerita bilik pulak. Bagi kakreen, harga bilik dia amatlah berbaloi baloi.. kakreen dapat harga rm140/malam untuk twin room. Sebabkan check in weekend dan cuti sekolah, kakreen rasa harga tu sangat ok.

 Disebabkan masa check in tu bilik yang ada katil queen tak available, so staff Hotel Arissa ni offer untuk gabungkan 2 katil single untuk kami. Lagi besttt sebab dah jadi lebar macam katil king size dia.. 😬

Katil yang bersih dan selesa


Set Coffee & Tea, Air mineral dan hair dryer


Meja Tulis, TV, Peti Besi


Sabun Mandi, Shampoo, Berus gigi disediakan


Rain Shower. Siap boleh nampak luar plak tu.


Boleh fefeling artis dengan cermin ada lampu tu.


View bilik tingkat 6 menghadap Dataran Hang Tuah.


Shuttle Service
Yang bestnya.. pihak Hotel Arissa ada sediakan Shuttle service ke Jonker Walk tau. So tak payah laa nak meredah jam dan pening kepala cari parking kalau nak ke Jonker Walk. Boleh booking time nak pergi ke Jonker Walk dan balik semula ke Hote Arissa ikut jadual mereka laa. 

Staff Hotel Arissa
Setakat 3 Hari 2 malam kami stay di Hotel Arissa, staff yang kami sempat jumpa semuanya baik2 belaka. Layan je segala request kami selagi boleh. Kakreen mintak nak tukar iron pon diorang layankan je. 

So kakreen highly recommend untuk korang cuba stay di Hotel Arissa ni. Insyallah tak menyesal laa.. 


Contact Details:
Address: No.2, Jalan Pelanduk Putih, 75300 Melaka, Malaysia
Email: reservation@hotelarissa.com.my
Tel: +606 288 0303
Fax: +606 288 0305



Siapa Perlukan Omega Guard?


🌸Ibu Hamil
• Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
• Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
• Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
• Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

🌸Ibu Menyusu
• Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
• Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

🌸Kanak-kanak
•Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
• Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
• Memperkuat sistem imunisasi badan

🌸Mereka yang mengalami masalah berat badan
•Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

🌸Sering dilanda masalah kesihatan
• Batuk berkahak, selesema berterusan
Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
Sakit Stroke

Cameron Highland - Tempat Wajib Pergi

1. BOH Tea Plantation
Siapa peminat setia filem Ombak Rindu confirm tahu n akan berangan2 nak ke sini. Jalan nak naik ke atas ni pusing2 n sempit.
So Reen suggest awak naik awal tau. Kalau dah ke tengah hari macam tu kadang2 siap boleh stuck jalan. Sebab jalannya sesuai untuk 1 kereta je sebenarnya.
View ladang teh kat sini memang A laa. Rasa tenang je tengok sekeliling hijau2 gitu.. Then ada satu spot on the way naik or turun tu boleh stop tau.. Kat situ siap ada anak sungai.. Cantik sangat nak ambil gambar kat situ.. Kalau dapat time langit cerah tengah biru n awan kepul2 lagi cantik gambar.

2. Strawberry Farm
Sekarang ni dah ada banyak sangat Strawberry Farm kat CH ni.. So boleh je nak melawat yang mana2..
#BabyZAR paling happy.. mummy sibuk petik dia bz makan..


Untuk yang nak pengalaman petik strawberry pon boleh tau. Kebanyakannya akan charge harga mengikut KG ye.. Range sekilo rm25 – rm45.. Boleh laa posing2 gaya pekebun modern kat situ..

3. Kea Farm, Brinchang

CH sememangnya terkenal dengan hasil tanamannya yang segar bugar.. So inilah tempat paling sesuai buat awak yang nak shopping sayur2 fresh dari ladang.. Harga semuanya sangat berpatutan n lebih murah daripada beli di kl.

4. Time Tunnel Museum

Time Tunnel ni sebuah muzium tau.. Takde laa besar mana tapi menarik sangat. Penuh dengan barang2 antik yang penuh dengan nostalgia mengusik jiwa. Awak boleh posing2 ambil gambar ala2 berada di zaman dolu2.

5. Cactus Point
Peminat2 cactus bolehlah ke sini. Macam2 jenis cactus dari yang kecil sampailah yang tinggi lampai. Boleh pilih ikut suka hati. Harga semuanya bergantung pada saiz dan jenis ya.
Cactus ni antara tanaman yang senang nak jaga. Siram air pon jarang2… so awak yang suka nak hias rumah atau meja opis tu tp takde banyak masa sesuai sangat laa beli cactus. Reen tiap kali pergi konpem memborong

6. Bee Farm

Salah satu Bee Farm yang popular di CH ialah Ee Feng Gu Bee Farm. Kalau dari Tanah Rata kena terus lagi lepas daripada Kea Farm. Bee farm ni sebelah kanan jalan n berhampiran simpang naik BOH Tea Plantation sebelah kiri. Jangan risau senang je nak cari, insyaallah tak terlepas punya..
Kat sini boleh laa nak tengok cara mereka ternak lebah utk menghasilkan madu yang berkualiti. Dalam area ni juga ada tempat makan dan play area kanak2.
Sebelum gerak jangan lupa beli sebalang dua madu asli tau. Yang paling kita suka yg ada honeycomb dia sekali. Sedap sangat dapat kunyah2 sambil hisap madu. Yummy sangattt..

7. Lavendar Farm
Ini antara tarikan baru di CH. Baru je buka tahun 2013. So siapa minat sangat dengan lavendar macam kita wajib singgah sini tau. Lavendar farm ni kena turun lagi ke arah simpang pulai boleh nampak sebelah kiri.
Surroundings dia cantik sangat. Ada juga produk2 yang diperbuat drpd lavendar dijual di sini. Contohnya sabun, minyak wangi, pewangi kereta, cream muka n banyak lagi semuanya berasakan lavendar tau.
Then yang kita suka kat sini boleh petik bunga daisy sendiri… Sekuntum rm2, 6 kuntum rm10.. Suka sangat..
Ok ini antara beberapa tempat yang kita wajibkan pergi kalau ke Cameron Highland.

Jemput Baca: Cameron Highland - Sebelum Pergi


Contact Us:

Nak FREE Consultation ke, nak order supplement shaklee ke, nak sembang2 ke boleh laa contact kakreen ya..